انواع کربوهیدرات ها کدامند؛ کربوهیدرات پیچیده بخوریم یا ساده؟ (قسمت چهارم)
شاخص گلیسمی
دسته بندی ساده و پیچیده یک راه برای طبقه بندی کربوهیدراتهاست. روشها دیگری نیز وجود دارد. متخصصان تغذیه و رژیم غذایی از مفهوم دیگری برای راهنمایی در تصمیم گیری درباره کربوهیدراتها استفاده میکنند . شاخص گلیسمی (GI) یک غذا نشان میدهد قند خون شما پس از خوردن آن غذا در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ با چه سرعتی افزایش مییابد. غذاهایی با GI بالا (بالاتر از ۷۰) به راحتی هضم و باعث افزایش سریع قند خون میشوند. غذاهای با GI پایین (کمتر از ۵۵) به آرامی هضم میشوند و قند خون به آرامی افزایش پیدا میکند. آگاهی از GI برای یک غذای خاص میتواند به شما کمک کند تا بفهمید که کربوهیدراتهای موجود در آن چگونه بر قند خون شما تأثیر میگذارد. باید به خاطر بسپارید لزوما شاخص گلیسمی بالا به معنای ناسالم بودن آن نیست. میوههایی مانند هندوانه و طالبی دارای GI بالا(به ترتیب ۷۲ و ۷۰ )؛ اما هر دو غذایی سالمند.
آنچه باید درباره کربوهیدراتهای خالص بدانید
کربوهیدرات خالص به مقدار کربوهیدرات موجود در یک ماده غذایی منهای میزان فیبر آن میگویند. مثلا اگر غذایی حاوی ۱۰ گرم کربوهیدرات و ۵ گرم فیبر باشد، آنگاه ۵ گرم کربوهیدرات خالص دارد. میزان کربوهیدراتهای خالص غذاها پایه برخی برنامههای غذایی کم کربوهیدرات مانند اتکینز یا رژیم کتو است. اگر از این رژیمها پیروی نمیکنید، محاسبه کربوهیدرات غذاها خیلی به کارتان نمیآید. کربوهیدراتها مضر نیستند. انواع کربوهیدرات ها باید بخشی از رژیم غذایی باشند. فقط مراقب باشید چه کربوهیدراتهایی را انتخاب میکنید. از دسرهایی با مواد مغذی کم که کربوهیدرات ساده دارند صرف نظر کنید. میزان قند و فیبر را در نظر بگیرید و برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن خود روی کربوهیدراتهای پیچیده مانند غلات کامل، میوهها و سبزیجات تمرکز کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم
تلفن : 32207810 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .